اگر علاقه به استخراج بیتکوین و رمز ارزهای دیگر شما را به این مقاله کشانده است، جای درستی آمدهاید. در این مقاله با بهترین دستگاههای استخراج بیتکوین و هزینههای آنها آشنا خواهید شد.
3 معیار انتخاب دستگاه های استخراج بیت کوین
برای انتخاب یک دستگاه استخراج، معیارهای مختلفی وجود دارد که باید پیش از خرید به آنها توجه کنید. قدرت هش دستگاه، میزان انرژی مصرفی دستگاه و قیمت دستگاه معیارهایی است که باید در نظر بگیرید. در ادامه توضیح کوتاهی دربارۀ هر کدام از این ویژگیها خواهیم داد؛ بعد به سراغ مدلهای مختلف و بهروز دستگاههای استخراج بیت کوین میرویم.
نرخ هش دستگاه های استخراج بیت کوین

نرخ هش (Hash Rate) به تعداد محاسبات ریاضی گفته میشود که دستگاه استخراج شما میتواند در یک ثانیه انجام دهد.
با توجه به پیچیدگیهایی که در استخراج بیت کوین وجود دارد، این که چه سختافزاری میخرید میتواند میزان موفقیت شما را مشخص کند. معیارهای انتخاب دستگاه استخراج بیت کوین زیاد نیست، اما تک تک آنها بسیار مهم هستند. یکی از این معیارها قدرت هش دستگاه است.
نرخ هش (Hash Rate) به تعداد محاسبات ریاضی گفته میشود که دستگاه استخراج شما میتواند در یک ثانیه انجام دهد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، شانس شما برای رسیدن به جواب معادله بلاک بیت کوین بیشتر میشود. هر بلاک در شبکه بلاکچین بیت کوین مشخصاتی دارد که عدد هش آنها را کامل کرده و باعث میشود شما کسی باشید که پاداش بلاک را دریافت میکند.
همۀ استخراج کنندههای بیت کوین به دنبال این هستند که تابع هش را پیدا کنند. این تابع قابل پیش بینی نیست و در نتیجه هرچه دستگاه بتواند در یک ثانیه عددهای تصادفی بیشتری حدس بزند، شانس بالاتری برای رسیدن به این عدد دارد.
کار استخراج بسیار رقابتی است و همه به دنبال گرفتن پاداش بلاکها هستند. پس استخراج کننده موفق کسی است که زودتر این عدد را حدس بزند. تا اینجا معلوم شد که چرا باید دستگاهی با قدرت هش بالا بخرید.
قدرت هش دستگاههای مدرن برحسب مگاهش در ثانیه (MH/S) و گیگاهش بر ثانیه (GH/S) و تراهش برثانیه (TH/S) اندازهگیری میشود. دستگاههای استخراج بیت کوین در حال حاضر بین 336 مگاهش بر ثانیه تا 14 میلیون تراهش بر ثانیه قدرت دارند.
میزان برق مصرفی دستگاه های استخراج بیت کوین

قیمت برق مصرفی در ایران در نقاط جغرافیایی مختلف گرمسیری و سردسیری و فصول مختلف سال متفاوت است.
نکتۀ ساده دربارۀ دستگاههای استخراج این است که هرچه قدرت هش بالاتری داشته باشند، برق بیشتری هم مصرف میکنند. قبل از خرید، میزان برق مصرفی دستگاه را به وات (W) در نظر گرفته و بررسی کنید که قبضی که در پایان ماه دریافت خواهید کرد چقدر است.
قیمت برق مصرفی در ایران در نقاط جغرافیایی مختلف گرمسیری و سردسیری و فصول مختلف سال متفاوت است. پیشبینی کنید که تعرفه قبض شما با کدام یک از تعرفههای برق خانگی، صنعتی یا صادراتی محاسبه میشود.
اگر میخواهید تنها یک دستگاه استخراج داشته باشید، شاید بتوانید آن را در خانه نگهداری کنید؛ اما استفاده از برق خانگی برای تعداد بیشتر دستگاهها نهتنها بهصرفه نیست بلکه قابل پیگیری قانونی است. از طرف دیگر حتی نگهداری یک دستگاه در خانه هم با توجه به سروصدای زیادی که دارد، احتمالا ایده خوبی نیست.
روش محاسبه هزینه برق مصرفی
شما میتوانید قدرت هش را در برق مصرفی که دستگاه استفاده میکند، ضرب کنید تا بدانید به ازای هر وات چند هش دریافت خواهید کرد. برای مثال اگر دستگاهی دارید که قدرت هش آن 110 تراهش بر ثانیه، و انرژی مصرفی آن 3500 وات بر ساعت (3.5کیلووات بر ساعت) است، با نرخ برق صادراتی در فصل گرم یعنی 1930 تومان به ازای هر کیلووات بر ساعت، هزینه برق مصرفی شما حدودا 4 میلیون و 863 هزار تومان در ماه خواهد شد. این محاسبه را میتوانید طبق این فرمول انجام دهید:
- 3.5*1930= 6755 تومان در ساعت.
- 67755*24= 162 هزار و 121 تومان در روز
- 162*30= 4 میلیون و 863 هزار تومان در ماه
یا خیلی سادهتر از یک ماشین حساب آنلاین استخراج برای محاسبه هزینه برق دستگاه استخراج خود استفاده کنید. بررسی قبض برق در پایان هر ماه هم گزینه مناسبی است. این میزان را باید از درآمد بیت کوین خود کم کنید تا سود خالص خود را متوجه شوید.
در برخی موارد، شما دستگاه استخراج را به لپتاپ خود وصل میکنید تا آن را راهاندازی و کنترل کنید. باید در محاسبات خود، هزینه برق مصرفی کامپیوترتان را هم در نظر بگیرید. هزینۀ برق دستگاههای خنککننده هم یکی دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنید. اگر پولی که برای برق هزینه میکنید بیش از درآمدتان از استخراج باشد، بهتر است در روش خود تجدید نظر کنید.
قیمت دستگاه های استخراج بیت کوین
از سال 1398، ورود دستگاههای استخراج بیت کوین به ایران قانونی شد؛ اما این کار همچنان خیلی آسان نیست. تعرفههای گمرکی و نوسانات قیمت دلار دو مشکل مهم پیش روی واردکنندگان این دستگاهها است. بیشتر دستگاههایی هم که در حال حاضر در بازار ایران پیدا میشود، از راههای غیرقانونی وارد شدهاند.
پس اگر یک مزرعه استخراج بدون مجوز راهاندازی کنید و چند دستگاه استخراج در آن فعال کنید، مقامات قانونی میتوانند مزرعه استخراج شما را تعطیل کنند. پس بهترین روش این است که از راههای قانونی دستگاه مورد نظر خود را بخرید و برای گرفتن مجوز استخراج هم اقدام کنید.
در حال حاضر قیمت ماینرهای موجود در بازار از حدود 80 دلار آغاز میشود و تا حدود 7 هزار دلار متنوع است. شما باید به این قیمت، هزینههای واردات به ایران را هم اضافه کنید. برای تصمیمگیری نهایی برای انتخاب دستگاه باید دو معیار قبلی یعنی قدرت هش و هزینه برق مصرفی را به علاوه قیمت دستگاه در نظر گرفته و سرعت بازگشت اصل سرمایه را محاسبه کنید.
تا زمانی که بیت کوینی که استخراج کردهاید، نتواند هزینه دستگاه، برق و دیگر موارد را تامین کند، شما هنوز به مرحله سوددهی وارد نشدهاید. این مرحله نباید چندان طولانی باشد چون هزینهها به شکل تصاعدی بالا میرود و اگر فاصله بین شروع کار و رسیدن به سود زیاد باشد، عملا سود چندانی از استخراج نخواهید برد.
چرا توجه به نرخ بازگشت سرمایه مهم است؟
شما نمیتوانید ریسکهای دنیای رمزارزها را پیشبینی کنید. اگر شما نرخ بازگشت سرمایه را طولانی در نظر بگیرید و یک رخداد سیاسی یا اقتصادی معادلات پیشین شما را برهم بزند، شاید سرمایهای که وارد فرآیند استخراج کردید، برای همیشه از بین برود. برای همین هرچه مدت بازگشت سرمایه کمتر باشد، شما ریسک کمتری برای کار استخراج تحمل خواهید کرد.
انواع روش های استخراج بیت کوین
استخراج بیت کوین روشهای مختلفی دارد: از استخراج با موبایل گرفته تا استخراج با دستگاههای ایسیک (Asic) قوی. با این حال محبوبترین و بهترین روشهای استخراج محدود و شناختهشده هستند.
بهترین دستگاه های استخراج بیت کوین در سال 2020
تا اینجا با مهمترین معیارهای انتخاب یک دستگاه استخراج بیت کوین آشنا شدید. در ادامه لیستی از پنج دستگاه محبوب استخراج بیت کوین در سال 2020 را به شما معرفی خواهیم کرد. این لیست براساس میزان سوددهی ماهانه استخراج با این دستگاهها و نرخ بازگشت سرمایه و برند دستگاه تهیه شده است.
برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه در این لیست، قیمت برق متوسط صادراتی 950 تومان به ازای هر کیلووات ساعت و دلار روز به قیمت 29 هزار و 400 تومان در نظر گرفته شده است. قیمت بیت کوین زمان نوشتن این مقاله، 12 هزار و 870 دلار بوده است.
در حال حاضر، 5 برند شناخته شده در حوزه تولید ایسیک فعالیت میکنند. بیت مین «Bitmain»، کنان «Cannan»، اینوسیلیکون «Innosilicon»، میکرو بیتی «MicroBT» و ایبنگ «Ebang» این برندها هستند. هر کدام از این برندها دستگاههای مختلف با قدرت های هش متفاوتی تولید میکنند که برای کاربران متفاوت مناسب هستند.
خوب است بدانید که همۀ این دستگاهها از الگوریتم SHA-256 برای استخراج استفاده میکنند. بنابراین، از این دستگاهها علاوه بر استخراج بیت کوین میتوان برای استخراج بیت کوین کش، بیت کوین SV و ارزهای دیجیتال دیگری که از این الگوریتم پیروی میکنند، استفاده کرد. پس اگر قصد استخراج این رمز ارزها را دارید، این دستگاهها برای شما مناسب خواهد بود.
دستگاه Antminer S19 Pro از برند Bitmain

دستگاه Antminer S19 Pro، یکی از دستگاههای ایسیک جدید و محبوب برند بیت مین است.
دستگاه Antminer S19 Pro، یکی از دستگاههای ایسیک جدید و محبوب برند بیت مین است. قدرت هش این دستگاه 110 تراهش بر ثانیه بوده و با برق 220 ولت سازگار است. میزان توان مصرفی این دستگاه 3250 وات است و حدود 15 کیلو وزن دارد. حداکثر دمایی که این دستگاه ممکن است به آن برسد 40 درجه سانتی گراد است. در این دستگاه 4 فن تعبیه شده است.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: 3700 دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: 113 میلیون تومان
- میزان برق مصرفی ماهانه: 3250وات
- هزینه برق مصرفی در سال: 29 میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: 0.262727 BTC
- سود خالص سالانه: 65 میلیون و 700 هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود یک سال و نُه ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاههای خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه Whatsminer M31S از برند MicroBT

دستگاه Whatsminer M31S یکی از دستگاههای محبوب و میانرده استخراج بیت کوین است.
دستگاه Whatsminer M31S یکی از دستگاههای محبوب و میانرده استخراج بیت کوین است. این دستگاه در سال 2020 عرضه شده و 70 تراهش بر ثانیه قدرت استخراج دارد. توان مصرفی این دستگاه 3220 وات است و حدود 12.5 کیلو وزن دارد. دمای این دستگاه بین 5 تا 40 درجه سانتیگراد متغیر است و 2 فن برای خنک کردن دستگاه در آن در نظر گرفته شده است.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: 1810 دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: 59 میلیون تومان
- میزان برق مصرفی ماهانه: 3220 وات
- هزینه برق مصرفی در سال: 27 میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: 0.16719433 BTC
- سود خالص سالانه: 32 میلیون و 400 هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود یک سال و ده ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاههای خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه Avalon 1166 از برند Canaan

دستگاه آوالون 1166 یکی از دستگاههای جدید برند کنان است.
دستگاه آوالون 1166 یکی از دستگاههای جدید برند کنان است. نرخ هش این دستگاه 56 تراهش بر ثانیه بوده و توان مصرفی آن 3192 وات است. وزن این دستگاه 12.8کیلوگرم بوده و از 4 فن برای خنککردن خود استفاده میکند. بیشترین دمایی که ممکن است این دستگاه تجربه کند، 35 درجه سانتیگراد است.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: 1550 دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: 49 میلیون تومان (فعلا در بازار موجود نیست)
- میزان برق مصرفی ماهانه: 3192 وات
- هزینه برق مصرفی در سال: 26.5 میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: 0.13377250 BTC
- سود خالص سالانه: 20 میلیون و 600 هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود دو سال و چهار ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاهها خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه T3 43T از برند Innosilicon

دستگاه T3 43T یکی از محصولات محبوب برند Innosilicon است.
دستگاه T3 43T یکی از محصولات محبوب برند Innosilicon است. قدرت هش این دستگاه 43 تراهش بر ثانیه بوده و 2100 وات انرژی مصرف میکند. T3 43T، در ژانویه سال 2019 عرضه شده و حدود 10 کیلوگرم وزن دارد. 2 فن دمای این دستگاه را که میتواند تا 40 درجه سانتیگراد برسد، تعدیل میکنند.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: 1000 دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: 32 میلیون تومان (فعلا در بازار موجود نیست)
- میزان برق مصرفی ماهانه: 2100 وات
- هزینه برق مصرفی در سال: 17.5 میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: 0.10272317 BTC
- سود خالص سالانه: 18 میلیون و 800 هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود یک سال و هشت ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاههای خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه EBIT E115++ از برند Ebang

ایبیت E11 دبل پلاس، محصولی نسبتا قدیمی از برند Ebang است.
ایبیت E11 دبل پلاس، محصولی نسبتا قدیمی از برند Ebang است. این محصول در اکتبر 2018 عرضه شده است. البته این دستگاه هنوز برای استخراج کارایی دارد. ایبیت E 11 دبل پلاس 44 تراهش بر ثانیه قدرت دارد و 1980 وات انرژی مصرف میکند. این دستگاه 2 فن برای تهویه هوا و خنک کردن مدارها دارد.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: 2500 دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: 80 میلیون تومان (فعلا در بازار موجود نیست)
- میزان برق مصرفی ماهانه: 2100 وات
- هزینه برق مصرفی در سال: 17.5 میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: 0.10272317 BTC
- سود خالص سالانه: 18 میلیون و 800 هزار تومان
این دستگاه در رتبه آخر سرعت بازگشت سرمایه قرار میگیرد. برای این که یک دستگاه ایبیت E11 دبل پلاس به سوددهی برسد، با شرایط فعلی بیش از 4 سال طول خواهد کشید. این نرخ طولانی بازگشت سرمایه شاید باعث شود که گزینههای دیگر این لیست، جذابتر به نظر بیایند.
بیت کوین و آینده ای روشن

سرعت بالا رفتن قیمت بیت کوین احتمالا سریعتر و پرشیبتر از هزینههایی مثل برق و انرژی است.
پیشبینیهای متعددی وجود دارد که طبق آن، قیمت بیت کوین تا چند ساله آینده روندی صعودی خواهد داشت. سرعت بالا رفتن قیمت بیت کوین احتمالا سریعتر و پرشیبتر از هزینههایی مثل برق و انرژی است. پس احتمالا فرآیند استخراج بیت کوین در طولانی مدت برای شما به صرفهتر خواهد شد و با بالا رفتن این قیمت، نرخ بازگشت سرمایه کاهش پیدا میکند.
در صورتی یک سرمایهگذاری موفق است که شما با آگاهی کامل از همه شرایط، ریسکها و خطرها وارد آن شوید. تجربه نشان داده است که سرمایهگذاری طولانی مدت در استخراج بیت کوین، بدون انتظار سوددهی سریع، هنوز میتواند پربازده باشد. کافی است که بینش کافی به دنیای ارز دیجیتال و صبر داشته باشید.
جمع بندی
انتخاب بهترین دستگاه استخراج بیت کوین میتواند یکی از هیجانانگیزترین مراحل شروع به کار استخراج باشد. این دستگاهها بسیار پیشرفته و با جزئیات فراوان هستند که علاقمندان به دنیای تکنولوژی را بسیار به خود جذب میکند. هرچند برای کار کردن و راهاندازی آنها نیازی به دانش تخصصی کامپیوتر نخواهید داشت.
هنوز سوالی دربارۀ دستگاههای استخراج بیت کوین دارید؟ سوال خود را در کامنت از ما بپرسید.
نظر شما