رییس بانک مرکزی آمریکا، جروم پاول، طی یک نشست سالانه با سران اقتصاد، نرخ تورم را افزایش داد.
در مذاکره ای سیاسی که به میزبانی بانک مرکزی آمریکا برگزار شده بود، تصمیماتی برای افزایش 2 درصدی تورم اقتصادی، با حضور وزیران اقتصاد، مدیران بانک مرکزی و فعالان اقتصادی، گرفته شد. به دلیل شیوع بیماری کرونا، این مذاکره به صورت مجازی برگزار شد. تنها موضوع حقیقی این بود که دلار آمریکا در حال کم ارزش شدن است.
تغییر اقتصادی بی سابقه
از گذشته تا کنون این بانک فدرال، رشد چشمگیری داشته و همواره در حال پیشرفت است. سیاستهای اقتصادی درست و مناسبی که این بانک به کار گرفته، کمک بزرگی به پیشرفت آن کرده است. بانک مرکزی آمریکا، پیش از شیوع بیماری کرونا، نرخ بهره را افزایش و به محدوده صفر رسانده بود چرا که پس از بروز یک بحران جهانی و خالی شدن ذخیره بانک مرکزی، تنها راه حل ممکن، افزایش نرخ بهره میباشد.
با گذشت زمان و افزایش نگرانی بانکها در پی همه گیری کرونا، این راه حل منسوخ شد. این سیاست نتوانست نرخ رشد خوبی ایجاد کند و در صورتی که رکود اقتصادی صورت گیرد، برای بانکداران مشکل به وجود میآورد.
آنچه که در طی دو دهه اخیر برای عموم روشن نیست این است که وقتی کالاهای چینی وارد بازارهای غربی میشوند، در واقع تورم به کشور وارد شده است. این فرایند درست همزمان با بحرانهای اقتصادی و مشکل اشتغال فعلی نیز انجام میگیرد.
تغییر مسیر درست در زمان اشتباه
فدرال رزرو آمریکا بین سال های 2015 تا 2018، 9 بار نرخ بهره را افزایش داده است. با این کار قیمتها نیز در پی افزایش نرخ بهره، افزایش مییافتند. در آینده ای نه چندان دور نتیجه این فعالیتهای نامناسب، مشهود خواهد بود. با همه گیری کرونا و بحران اقتصادی ناشی از آن، بانک مرکزی و دیگر بانکهای همتای آن، مجددا نرخ بهره را به صفر رساندند. این بانک در ماه مارس اعلام کرد که آمادگی خرید مقدار نامحدودی از داراییهای متفاوت برای حمایت از بازارهای مالی را دارد.
ترازنامه آن از 3 میلیارد دلار به 7 میلیارد دلار رسید و به نظر میرسد محدودیتی برای آن وجود نداشته باشد. از سال 2017، وظایف جدیدی بر عهده بانک فدرال رزرو آمریکا قرار گرفت. این وظایف شامل ثبات قیمت و اشتغالزایی بود. اخیرا این بانک افزایش 2 درصدی نرخ تورم را راه حلی مناسب برای مقابله با بحرانهای جدید اقتصادی، میداند.
همه اینها پنجشنبه گذشته تغییر کرد. پاول جروم، با تصمیمات جدید خود، نشان داد كه فدرال رزرو نرخ بهره را پایین تر از حد لازم نگه خواهد داشت. این تصمیمات کمی ریسکی به نظر میرسند. امروزه با توجه به رکود اقتصادی آمریکا، نرخ تورم حدود 2 درصد است.
هدف گذاری میانگین تورم چه تاثیری روی دلار دارد
تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای افزایش تورم به منظور ثبات قیمت، بدون شک در بازار بورس و مسکن تاثیر چشمگیری خواهد داشت. این دقیقا همان اتفاقی است که به دنبال این راه حل برای رکود اقتصادی آمریکا میافتد. در حقیقت پس از تعطیلیهای جهانی به دلیل بیماری کرونا، بازار بورس متغیر بوده است.
شعار معروف وال استریت، هرگز در برابر فدرال رزرو شرط نمیبندیم، هرگز حقیقت نداشته است. سرمایه گذاران ثروتمند همیشه بیشترین بهره را از بازارهای مالی با نرخ بهره پایین میبرند. تاثیر حبابهای اقتصادی نیز روی بازار مسکن تاثیر بسزایی دارد.
یکی دیگر از خطرات بارز اقتصاد، کاهش ارزش پول است. شرکت تجاری MicroStrategy، اخیراً ذخایر نقدی خود را در بیتکوین سرمایهگذاری کرد تا از ضررهای اقتصادی و کاهش ارزش دلار جلوگیری کند.
به عقیده برادران وینکلوس، افزایش نرخ تورم اجتناب ناپذیر است. در گذشته طلا، نفت و دلار آمریکا منابع بسیار خوبی برای سرمایهگذاری بودند اما امروزه طلا و نفت به سختی به پول نقد تبدیل میشوند و دلار هم در حال کم ارزش شدن است. بنابراین به تدریج ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین از اقدامات بانک فدرال سود زیادی میبرد.
![]()
با ادامه روند صعودی تورم، میتوان انتظار داشت که بسیاری از سرمایه گذاران از بیتکوین استقبال کرده و باعث افزایش قیمت آن شوند. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که در سال 2020 قیمت بیتکوین رشد چشمگیری خواهد داشت که این رشد از افزایش قیمت این ارز دیجیتال در سال 2017 نیز فراتر میرود. از سال 2017 تاکنون، مشارکتهای زیادی در بازار ارزهای دیجیتال شکل گرفته و به طور کلی محبوبیت ارزهای دیجیتال جهانی شده است. دون گو، مدیر عامل گروه فناوری اطلاعات Broctagon
به گزارش Grayscale، ارزهای فیات در معرض خطر قرار دارند، اوراق قرضه دولتی بازده کم یا منفی را منعکس می کنند و به طور کلی شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که سرمایهگذاران تنها به دنبال راهیی برای حفظ داراییهای خود هستند.
از آنجایی که بانک مرکزی آمریکا تصمیم دارد نرخ تورم را بالا ببرد، رفته رفته ارزش دلار پایین میآید و بیتکوین برنده این رقابت تنگاتنگ خواهد بود.
نظر شما